tom-car24.com.pl

Domowe czekoladki z masłem orzechowym • przepis • składniki • przygotowanie

Domowe słodycze zawsze smakują wyjątkowo! Przygotuj czekoladki wypełnione nadzieniem z masła orzechowego.

Domowe czekoladki z masłem orzechowym

Domowe słodycze zawsze smakują wyjątkowo! Przygotuj czekoladki wypełnione nadzieniem z masła orzechowego.

Czas przygotowania
240 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
trudny

Składniki

masło orzechowe - 350 g
olej kokosowy - 1 łyżka
czekolada deserowa - 200 g
orzech włoski - 30 g
pistacje - 30 g

Instrukcje przygotowania

1.SZPRYCUJEMY MASŁO ORZECHOWE DO CZEKOLADEK:
Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Domowe czekoladki z masłem orzechowym

Czas przygotowania

240 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

trudny

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SZPRYCUJEMY MASŁO ORZECHOWE DO CZEKOLADEK

Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4806,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

480,7 kcal

🥑

Tłuszcz

35,4 g

🌾

Węglowodany

25,7 g

🥬

Błonnik

3,5 g

💪

Białko

12,8 g

Podobne przepisy