tom-car24.com.pl

Jogurtowy sos curry mango • przepis • składniki • przygotowanie

Niezwykły sos, który doda wyrazistości i świeżości każdej potrawie od wrapów do dań z grilla, ale też sprawdzi się jako dip do warzyw. Przygotuj go, aby urozmaić smak swoich ulubionych potraw.

Jogurtowy sos curry mango

Niezwykły sos, który doda wyrazistości i świeżości każdej potrawie od wrapów do dań z grilla, ale też sprawdzi się jako dip do warzyw. Przygotuj go, aby urozmaić smak swoich ulubionych potraw.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mango - 100 g
imbir świeży - 0,5 łyżeczki
jogurt grecki - 150 g
curry - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
sok z limonki - 1 łyżka
sól - 0,25 łyżeczki
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SOS:
Mango obieramy, a imbir ścieramy na tarce. Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego. Całość rozdrabniamy, korzystając zprogramu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / prędkość: 6.
Jogurtowy sos curry mango

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SOS

Mango obieramy, a imbir ścieramy na tarce. Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego. Całość rozdrabniamy, korzystając zprogramu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / prędkość: 6.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

204,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

34,1 kcal

🥑

Tłuszcz

0,6 g

🌾

Węglowodany

4,8 g

🥬

Błonnik

0,3 g

💪

Białko

2,7 g

Podobne przepisy