tom-car24.com.pl

Kapusta z grzybami i selerem miodowym • przepis • składniki • przygotowanie

Klasyczne polskie danie na Wigilię i nie tylko. Dwa rodzaje kapusty, grzyby i aromatyczne przyprawy to wyjątkowe połączenie.

Kapusta z grzybami i selerem miodowym

Klasyczne polskie danie na Wigilię i nie tylko. Dwa rodzaje kapusty, grzyby i aromatyczne przyprawy to wyjątkowe połączenie.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
średni

Składniki

cebula - 2 szt.
liść laurowy - 4 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
pieprz biały - 1 szczypta
ząbek czosnku - 1 szt.
majeranek suszony - 2 łyżki
miód - 30 g
masło - 50 g
olej rzepakowy - 2 łyżki
seler - 200 g
kapusta biała - 200 g
sól - 1 szczypta
kapusta kiszona - 500 g
grzyby suszone - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.
Jak zrobić kapustę z grzybami na Wigilię?
2.Przygotowanie krok po kroku:
Wiesz już zatem, jak przygotować grzyby leśne do przyrządzenia ponadczasowej świątecznej potrawy.
3.
Przyjrzyjmy się dokładniej niektórym elementom przepisu na kapustę wigilijną z grzybami według Kuchni Lidla.
4.
Co dalej po przygotowaniu grzybów?
5.
Pora zająć się białą kapustą, która z grzybami i kapustą kiszoną stworzy tak smakowite połączenie.
Kapusta z grzybami i selerem miodowym

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

Jak zrobić kapustę z grzybami na Wigilię?

2

Przygotowanie krok po kroku

Wiesz już zatem, jak przygotować grzyby leśne do przyrządzenia ponadczasowej świątecznej potrawy.

3

Przyjrzyjmy się dokładniej niektórym elementom przepisu na kapustę wigilijną z grzybami według Kuchni Lidla.

4

Co dalej po przygotowaniu grzybów?

5

Pora zająć się białą kapustą, która z grzybami i kapustą kiszoną stworzy tak smakowite połączenie.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1245 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

415 kcal

🥑

Tłuszcz

20,5 g

🌾

Węglowodany

58,5 g

🥬

Błonnik

14 g

💪

Białko

7,7 g

Podobne przepisy

Kapusta z grzybami i selerem miodowym - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl