tom-car24.com.pl

Poduszeczki brzoskwiniowe • przepis • składniki • przygotowanie

Połówki brzoskwiń wypełnione masą serową, ułożone na delikatnym cieście – oto pomysł na prosty i smaczny deser.

Poduszeczki brzoskwiniowe

Połówki brzoskwiń wypełnione masą serową, ułożone na delikatnym cieście – oto pomysł na prosty i smaczny deser.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni

Składniki

cukier - 40 g
cukier wanilinowy - 1 paczka
jajko - 1 szt.
białko jaja kurzego - 1 szt.
masło - 20 g
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
brzoskwinia w syropie - 820 g
dżem morelowy - 380 g
cukier puder - 20 g
mąka pszenna - 10 g
twaróg sernikowy mielony - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.MASA SEROWA WSZYSTKIE:
składniki razem mieszamy.
2.CIASTO MASŁO ROZTAPIAMY:
i studzimy.
3.MĄKĘ Z PROSZKIEM:
do pieczenia przesiewamy, łączymy z twarogiem.
4.JAJKO, BIAŁKO, CUKIER:
oraz cukier wanilinowy ubijamy na puszystą masę i mieszamy ją z twarogiem.
5.DODAJEMY OSTUDZONE MASŁO:
i wyrabiamy ciasto.
6.ROZWAŁKOWUJEMY NA GRUBOŚĆ:
6-8 mm, tniemy na kwadraty o boku około 9 cm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
7.PODUSZECZKI POŁÓWKI BRZOSKWIŃ:
odsączamy z nadmiaru syropu.
8.JEŻELI ZAGŁĘBIENIA PO:
pestce są zbyt małe, pogłębiamy je trochę łyżeczką.
9.W ZAGŁĘBIENIA WKŁADAMY:
masę serową i układamy połówki brzoskwiń na cieście.
10.PODUSZECZKI PIECZEMY 20-25:
minut w temp.
11.165°C (TERMOOBIEG) NA:
złoty kolor.
12.KONFITURĘ PODGRZEWAMY NA:
patelni do momentu upłynnienia, miksujemy.
13.NAKŁADAMY PĘDZLEM NA:
całą powierzchnię jeszcze ciepłych ciastek.
Poduszeczki brzoskwiniowe

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MASA SEROWA WSZYSTKIE

składniki razem mieszamy.

2

CIASTO MASŁO ROZTAPIAMY

i studzimy.

3

MĄKĘ Z PROSZKIEM

do pieczenia przesiewamy, łączymy z twarogiem.

4

JAJKO, BIAŁKO, CUKIER

oraz cukier wanilinowy ubijamy na puszystą masę i mieszamy ją z twarogiem.

5

DODAJEMY OSTUDZONE MASŁO

i wyrabiamy ciasto.

6

ROZWAŁKOWUJEMY NA GRUBOŚĆ

6-8 mm, tniemy na kwadraty o boku około 9 cm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7

PODUSZECZKI POŁÓWKI BRZOSKWIŃ

odsączamy z nadmiaru syropu.

8

JEŻELI ZAGŁĘBIENIA PO

pestce są zbyt małe, pogłębiamy je trochę łyżeczką.

9

W ZAGŁĘBIENIA WKŁADAMY

masę serową i układamy połówki brzoskwiń na cieście.

10

PODUSZECZKI PIECZEMY 20-25

minut w temp.

11

165°C (TERMOOBIEG) NA

złoty kolor.

12

KONFITURĘ PODGRZEWAMY NA

patelni do momentu upłynnienia, miksujemy.

13

NAKŁADAMY PĘDZLEM NA

całą powierzchnię jeszcze ciepłych ciastek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3120,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

390,1 kcal

🥑

Tłuszcz

5,3 g

🌾

Węglowodany

78,1 g

🥬

Błonnik

11,1 g

💪

Białko

11,1 g

Podobne przepisy

Poduszeczki brzoskwiniowe - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl