Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą • przepis • składniki • przygotowanie
Oryginalny pomysł na tuńczyka w roli głównej: pyszne kotleciki podane z salsą z awokado, ostrej papryki oraz limonki.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE SZCZYPIOREK DROBNO
posiekaj.
TUŃCZYKA ODSĄCZ Z
zalewy.
OBA SKŁADNIKI PRZEŁÓŻ
do dużej miski.
DODAJ JAJKA I
mąkę.
PRZYPRAW OSTRĄ I
słodką papryką.
POSÓL DO
smaku.
JEŚLI MASA JEST
zbyt rzadka, dodaj więcej mąki.
NA PATELNI ROZGRZEJ
olej.
Z MASY UFORMUJ
kotleciki i smaż z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
MIĄŻSZ AWOKADO I
cebulę pokrój w drobną kostkę.
POMIDORY POZBAW PESTEK,
miąższ pokrój w kostkę.
OSTRĄ PAPRYCZKĘ BEZ
pestek posiekaj.
WARZYWA POŁĄCZ, DODAJ
sok z limonki.
KOLENDRĘ DROBNO POSIEKAJ
i dodaj do salsy.
JAK PODAWAĆ KOTLECIKI
serwujemy z dodatkiem przygotowanej salsy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1310,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
327,7 kcal
Tłuszcz
16,4 g
Węglowodany
17,8 g
Błonnik
30,8 g
Białko
30,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Arepas z pastą z kurczaka i awokado
Danie rodem z Ameryki Południowej w wydaniu Kingi! Sprawdźcie przepis na arepas z pastą z kurczaka i awokado. Będziecie zaskoczeni tym niezwykle delikatnym i pożywnym połączeniem małych tortilli arepas z tworzącymi finalny smak dodatkami.

Sylwestrowe przekąski Krzysztofa Ibisza
Sięgnij po szybkie i łatwe w wykonaniu przekąski Krzysztofa Ibisza na pyszną tortillę, frittatę i łódeczki z selera naciowego!

Makaron dan dan
Niezwykle prosty w przygotowaniu i pełen smaku makaron dan dan, czyli danie inspirowane kuchnią chińską. To pyszny pomysł na szybki obiad w azjatyckim stylu, z lekko orzechowym posmakiem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotlety z bakłażana
Delikatne plastry bakłażana w chrupiącej i aromatycznej panierce z mielonych pestek dyni i sera grana padano. Brzmi jak pyszny obiad? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis Darii!

Kung pao z tofu i boczniakami
Pyszna alternatywa dla kurczaka kung pao, czyli tofu i boczniaki! To aromatyczne i lekko pikantne danie inspirowane kuchnią chińską z pewnością stanie się hitem w każdym domu. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!

Pikle - z ogórków, marchewki i cebuli
Aromatyczne, wyraziste w smaku, idealnie chrupiące - pikle z ogórków i innych warzyw to prawdziwy skarb każdej spiżarni. W przepisie Kingi Paruzel na warzywne sałatki marynowane kluczem do sukcesu jest odpowiednie połączenie składników i proporcji. Ostra zalewa do pikli sprawia, że warzywa zachowują swoją chrupkość, jednocześnie nabierając wyrazistego, intensywnego smaku
🔥 O podobnym poziomie trudności

Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
Wypróbuj przepis z Podlasia na pyszną gęś z grzybami. Jesteśmy pewni, że Ci zasmakuje!

Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.

Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
Długo dojrzewająca pizza, której zjedzenie najlepiej zaplanować 3 dni wcześniej i która jest warta każdej minuty oczekiwania. Wypróbujcie ten przepis i zaskoczcie rodzinę i znajomych pyszną domową pizzą.