tom-car24.com.pl

Lemoniada arbuzowa • przepis • składniki • przygotowanie

Słodka, lekka i orzeźwiająca – taka jest ta lemoniada. Idealna na upalne dni czy przyjęcia pod chmurką!

Lemoniada arbuzowa

Słodka, lekka i orzeźwiająca – taka jest ta lemoniada. Idealna na upalne dni czy przyjęcia pod chmurką!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cytryna - 2 szt.
arbuz - 2 kg
lód - 15 szt.
ksylitol - 4 łyżki
mięta świeża - 3 gałązki
woda gazowana - 1,5 l

Instrukcje przygotowania

1.BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY:
Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.
2.PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO:
Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.
3.DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Lemoniada arbuzowa

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY

Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.

2

PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO

Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.

3

DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

884,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

147,4 kcal

🥑

Tłuszcz

1 g

🌾

Węglowodany

38,7 g

🥬

Błonnik

5,9 g

💪

Białko

4,2 g

Podobne przepisy

Lemoniada arbuzowa - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl