tom-car24.com.pl

Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów • przepis • składniki • przygotowanie

Szybki pomysł na wykwintną kolację dla dwojga lub propozycja na eleganckie przyjęcie – łosoś w kompozycji ze szparagami.

Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów

Szybki pomysł na wykwintną kolację dla dwojga lub propozycja na eleganckie przyjęcie – łosoś w kompozycji ze szparagami.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ocet balsamiczny - 3 łyżki
cebula - 1 szt.
cukier - 1 szczypta
pomidor czerwony - 1 szt.
oliwa z oliwek - 100 ml
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 1 łyżeczka
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
łosoś wędzony - 500 g
szparagi konserwowe - 660 g

Instrukcje przygotowania

1.OBIERAMY 4 ŚWIEŻE:
szparagi na osobę (lub wyjmujemy ze słoika), gotujemy z dodatkiem soli i cukru przez 2 minuty.
2.POZOSTAWIAMY NA 8-10:
minut.
3.NASTĘPNIE MARYNUJEMY NA:
ciepło w sosie z oliwy z oliwek, octu, soli, cukru, posiekanych ziół, cebuli i pomidorów pokrojonych w kostkę.
4.MEDALIONY Z ŁOSOSIA:
temperujemy przez 4 minuty w piekarniku w temperaturze 150°C, a następnie układamy na szparagach.
5.
DEKORUJEMY SZCZYPIORKIEM.:
Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

OBIERAMY 4 ŚWIEŻE

szparagi na osobę (lub wyjmujemy ze słoika), gotujemy z dodatkiem soli i cukru przez 2 minuty.

2

POZOSTAWIAMY NA 8-10

minut.

3

NASTĘPNIE MARYNUJEMY NA

ciepło w sosie z oliwy z oliwek, octu, soli, cukru, posiekanych ziół, cebuli i pomidorów pokrojonych w kostkę.

4

MEDALIONY Z ŁOSOSIA

temperujemy przez 4 minuty w piekarniku w temperaturze 150°C, a następnie układamy na szparagach.

5

DEKORUJEMY SZCZYPIORKIEM.:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1375,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

343,8 kcal

🥑

Tłuszcz

27,1 g

🌾

Węglowodany

7,9 g

🥬

Błonnik

26,7 g

💪

Białko

26,7 g

Podobne przepisy