Mielony serek twarogowy z tortillą • przepis • składniki • przygotowanie
Roladki z tortilli, łososia i serka wzbogaconego o chrzan i kapary to prosta, ale niezwykła w smaku przekąska. Postaw na klasykę imprezowych stołów – przygotuj przekąskę na sylwestra.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Kapary, czosnek i koper (same gałązki bez łodyg, kilka gałązek pozostawiamy do dekoracji) siekamy drobno i łączymy. Dodajemy małą łyżeczkę startego świeżego chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy razem z serkiem, dodajemy mielony biały pieprz, mieszamy.
FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Płaty tortilli smarujemy serkiem aż po brzegi ciasta. Na każdym płacie rozkładamy kawałki łososia wędzonego, do mniej więcej połowy płata tortilli, i bardzo ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z kolejnymi płatami.
PODAJEMY TORTILLE
Każdą tortillę kroimy na skos na mniejsze kawałki i układamy je na talerzu. Gotowe przekąski dekorujemy gałązkami koperku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
889,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
222,3 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
27,6 g
Błonnik
0,4 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!

Szynka wieprzowa z szynkowaru
Wykorzystaj mięso z szynki wieprzowej, by przygotować pyszną domową szynkę! Z przepisem Karola i szynkowarem to wyjątkowo proste!

Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Smażone okonie z chlebową sałatką
Łatwy i szybki w wykonaniu przepis Karola Okrasy na pyszne okonie z sałatką chlebową!

Łosoś w sosie curry
Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.

Chłodnik litewski
Chłodnik litewski to niezwykle orzeźwiające danie, które doskonale sprawdza się w gorące letnie dni. To tradycyjna potrawa kuchni litewskiej, a także polskiej, bogata w świeże warzywa i zsiadłe mleko. Prawdziwa uczta smaków! W jaki sposób przyrządzić rewelacyjny, oryginalny chłodnik litewski? Poznaj nasz sposób na to danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Faszerowane łódeczki ziemniaczane
Ziemniaczana klasyka nigdy się nie nudzi! Łódeczki wypełnione doskonałym brokułowo-serowym farszem będą świetnym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską.

Chlebek jabłkowo-cynamonowy
Jabłka nadają mu wilgotności, a dzięki orzechom wspaniale chrupie! Chlebek jabłkowo-cynamonowy według przepisu Pawła wypełni Twoją kuchnię zapachami jesieni. Skusisz się?

Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!