Minitorciki z krewetkami • przepis • składniki • przygotowanie
Połączenie mango i awokado z krewetkami i wędzonym łososiem sprawi, że odkryjesz zupełnie niepowtarzalny smak. To prosta, a zarazem efektowna przystawka na każdą okazję!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYCINAMY KOŁA Z PIECZYWA
Za pomocą ringu wycinamy krążki z każdej kromki chleba. W środku każdego ringu zostawiamy po 1 wyciętym krążku. Każdy krążek umieszczamy na talerzu.
WYKŁADAMY SEREK I ŁOSOSIA
Serek wykładamy na oba chlebowe krążki umieszczone w ringach. Równo rozsmarowujemy, a następnie do każdego ringu wkładamy po połowie łososia. Całość przykrywamy kolejnymi chlebowymi krążkami.
PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z AWOKADO
Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyciągamy za pomocą łyżki. Z jednej połówki awokado odkrawamy 2 plastry i pozostawiamy do dekoracji.
ŁĄCZYMY MAJONEZ Z MANGO
Majonez łączymy z musem z mango i smarujemy krążki.
SKŁADAMY TORCIKI
Odłożone wcześniej awokado układamy w ringach. Posypujemy posiekaną dymką i ugotowanymi krewetkami. Ostrożnie zdejmujemy ringi. Podajemy z kawałkiem cytryny.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1688,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
844,1 kcal
Tłuszcz
51,2 g
Węglowodany
68,5 g
Błonnik
36,8 g
Białko
36,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szaszłyki z warzywami i owocami
Ciekawy i prosty sposób na włączenie warzyw i owoców do codziennego jadłospisu. Kolorowe, warzywne i owocowe szaszłyki to smakowite przekąski, które możesz przygotować razem z dziećmi. Maluchom na pewno się spodoba!

Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!

Sałatka z chrupiącym kalmarami
Lekka sałatka ze świeżym dressingiem i dodatkiem chrupiących smażonych kalmarów. Przygotuj ją w domu i sprawdź, jak dobrze smakuje!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
Wypróbuj przepis na te pyszne i pożywne ciasteczka wegańskie! Idealne solo lub jako dodatek do jogurtu i owoców.

Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Pełna posmaku wędzonki frittata z młodą kapustą, przygotowana na jednej patelni i zapiekana w piekarniku. Podana z nowalijkami będzie nie tylko pyszna, ale też wiosenna i świeża.

Sałatka z awokado i tuńczyka
Rewelacyjny pomysł na zdrową przekąskę nie tylko dla tych na diecie! Ekspresowa sałatka z tuńczykiem i awokado.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasteczka z kawałkami czekolady
Amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady, znane jako chocolate chip cookies, to klasyczny przysmak, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Te kruche na zewnątrz, a jednocześnie miękkie w środku ciasteczka wyróżniają się intensywnym, czekoladowym smakiem, który sprawia, że trudno im się oprzeć. Te ciasteczka są symbolem amerykańskiego stylu życia.

Wegański pasztet z orzechami włoskimi
Pyszny, wegański pasztet przygotowany na bazie orzechów włoskich będzie świetnym pomysłem na śniadanie, zwłaszcza to wielkanocne. Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się, jakie pyszne są roślinne zamienniki mięsa!

Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
Kanapka z pstrągiem sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i piknikowa przekąska!