Naleśniki z farszem • przepis • składniki • przygotowanie
Jak wykorzystać danie z poprzedniego dnia? Wypróbuj nasz przepis na pyszne naleśniki!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA NALEŚNIKI
Mąkę i sól mieszamy. Mleko, wodę mineralną, jajka i 1 łyżkę oleju lekko roztrzepujemy, połowę dodajemy do mąki i mieszamy na gładką masę. Stopniowo dodajemy resztę mleka, cały czas mieszając, pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
SMAŻYMY NALEŚNIKI
Na powlekanej patelni rozgrzewamy trochę oleju i jeden po drugim smażymy 4 duże naleśniki przez ok. 1 minutę z każdej strony. Trzymamy w cieple aż do chwili, gdy usmażymy wszystkie naleśniki. Następnie polewamy gulaszem, posypujemy pietruszką i zwijamy, podajemy udekorowane pozostałą pietruszką.
FARSZ
Gulasz podgrzewamy, doprawiamy śmietaną oraz solą i pieprzem. Natkę pietruszki obrywamy i drobno siekamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1049,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
262,4 kcal
Tłuszcz
13,4 g
Węglowodany
26,7 g
Błonnik
9 g
Białko
9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Placki jogurtowe z sosem pomarańczowym
Na słodki obiad, deser lub śniadanie – wyborne racuszki jogurtowe z sosem pomarańczowym!

Drożdżowe zajączki
Drożdżowe zajączki z nutą wanilii i szafranu osłodzą każde świąteczne biesiadowanie przy wspólnym stole!

Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
Wykorzystaj dynię, by przygotować oryginalną, sycącą zapiekankę, która sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Z chipsami z pietruszki smakuje wyśmienicie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zielona sałatka z brokułem
Tak zielono na talerzu, że aż chce się chrupać! Sałatka z brokułem to doskonały pomysł na sycące drugie śniadanie lub obiad. Spróbuj koniecznie!

Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
Błyskawiczna w przygotowaniu pizza z wyjątkowymi dodatkami we włoskim stylu. Przygotuj proste i pyszne pesto pistacjowe i poznaj smak pizzy pistacjowej ze świeżą burratą.

Pomarańczowa gorąca czekolada
Gorąca czekolada z aromatem pomarańczy i cynamonu, czyli świetny napój na chłodny dzień i nie tylko.

Sos pieczarkowy
Pyszny i łatwy w przygotowaniu sos pieczarkowy to idealny dodatek do ryb i dań mięsnych. Sprawdź, jak go przygotować.