tom-car24.com.pl

PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII • przepis • składniki • przygotowanie

Urozmaić swoje śniadania i przygotuj oryginalną pastę kanapkową z grillowanej cukinii z dodatkiem fety i orzeszków ziemnych według przepisu Darii Ładochy!

PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII

Urozmaić swoje śniadania i przygotuj oryginalną pastę kanapkową z grillowanej cukinii z dodatkiem fety i orzeszków ziemnych według przepisu Darii Ładochy!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 2 szt.
ząbek czosnku - 4 szt.
limonka - 2 szt.
oliwa z oliwek - 3 łyżki
orzechy ziemne niesolone - 120 g
pieprz czarny - 1 szczypta
rukola - 100 g
ser feta - 200 g
sól - 1 szczypta
syrop klonowy - 3 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.CUKINIE GRILLUJEMY:
Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji.
2.BLENDUJEMY PASTĘ:
Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
3.DEKORUJEMY KANAPKI:
Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.
PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

CUKINIE GRILLUJEMY

Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji.

2

BLENDUJEMY PASTĘ

Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

3

DEKORUJEMY KANAPKI

Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1727,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

431,9 kcal

🥑

Tłuszcz

30,6 g

🌾

Węglowodany

23,3 g

🥬

Błonnik

5,1 g

💪

Białko

18,2 g

Podobne przepisy