tom-car24.com.pl

Pastrami z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie

Duże kawałki pastrami, pysznych ziemniaków, cudownej fasolki edamame i innych doskonale komponujących się ze sobą składników to przepyszne danie w stylu amerykańskim. Poznaj je bliżej i zachwyć się jego smakiem.

Pastrami z warzywami

Duże kawałki pastrami, pysznych ziemniaków, cudownej fasolki edamame i innych doskonale komponujących się ze sobą składników to przepyszne danie w stylu amerykańskim. Poznaj je bliżej i zachwyć się jego smakiem.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

brokuł - 1 szt.
cukinia - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
Fasola edamame, mrożona - 40 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryka żółta - 1 szt.
Pastrami - 100 g
pieprz czarny - 1 szczypta
por - 0,25 szt.
ser cheddar - 50 g
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
ziemniak - 3 szt.

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY WARZYWA:
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.
2.DOPRAWIAMY WARZYWA:
Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.
3.DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI:
Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.
Pastrami z warzywami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY WARZYWA

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.

2

DOPRAWIAMY WARZYWA

Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.

3

DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI

Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1017,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

508,9 kcal

🥑

Tłuszcz

19,6 g

🌾

Węglowodany

57,7 g

🥬

Błonnik

12,3 g

💪

Białko

31,6 g

Podobne przepisy