Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami • przepis • składniki • przygotowanie
Gołąbki z farszem z ziemniaków, kaszy i grzybów smakują wyśmienicie! Musisz ich spróbować!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŚCIERAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach, tak jak na placki ziemniaczane. Dodajemy kaszę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jeśli używamy suszonych grzybów, najpierw je gotujemy, a następnie siekamy. Jeśli używamy świeżych grzybów, siekamy je i podsmażamy razem z cebulą. Podsmażone grzyby i cebulę studzimy i dodajemy do masy z ziemniaków oraz kaszy. Dodajemy mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość mieszamy, masa będzie płynna i mało związana.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1997,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
332,9 kcal
Tłuszcz
10,9 g
Węglowodany
53,7 g
Błonnik
9,9 g
Białko
9,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kotleciki jagnięce
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!

Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
Ekspresowa i efektowna przystawka! Ta propozycja podania homara zdecydowanie przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje.

Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na pyszne ciasto z kremem budyniowym, bitą śmietaną i świeżymi malinami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sernik krakowski
Polska klasyka w najlepszym wydaniu, bo z przepisu Pawła Małeckiego! Kruchy spód, masa twarogowa z rodzynkami i charakterystyczna kratka na wierzchu!

Wielkanocne koszyczki
Apetyczne foremki z kruchego ciasta wypełnione owocami i kremem waniliowym. Robią ogromne wrażenie i smakiem, i wyglądem!

Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Wypróbuj przepis Karola i zasmakuj w pierogach z kapustą i grzybami, pieczonymi w piekarniku!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
Ta potrawa w stylu włoskim jest prosta w wykonaniu lecz niezwykle wyrafinowana w smaku. Musisz się o tym przekonać!

Śmietankowe ciasto z owocami
Biszkoptowa warstwa przełożona konfiturą truskawkową, masa śmietankowa i borówki - dobrze brzmi i smakuje!

Ciasto kogel-mogel
Lubisz kogel-mogel? Teraz możesz odtworzyć smak tego prostego deseru, przygotowując dwuwarstwowe ciasto na spodzie z herbatników. Zrób je i podziel się z bliskimi wspomnieniami z dzieciństwa!