tom-car24.com.pl

Quesadilla z chorizo • przepis • składniki • przygotowanie

Pełna sera i chorizo quesadilla, która dzięki dodatkowi jajek będzie idealnym pomysłem na śniadanie. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak smakuje to połączenie!

Quesadilla z chorizo

Pełna sera i chorizo quesadilla, która dzięki dodatkowi jajek będzie idealnym pomysłem na śniadanie. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak smakuje to połączenie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chorizo - 80 g
mozzarella, tarta - 50 g
jajko - 3 szt.
tortilla - 1 szt.
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.PODSMAŻAMY CHORIZO I SER:
Chorizo kroimy w plastry i układamy je na suchej patelni. Następnie kiełbasę posypujemy tartą mozzarellą tak, aby ser całkowicie przykrył plasterki kiełbasy. Całość smażymy na minimalnym ogniu, aż ser się roztopi i stworzy swego rodzaju placek.
2.DOPRAWIAMY JAJKA:
Do miski wbijamy jajka, doprawiamy je solą i pieprzem i delikatnie roztrzepujemy.
3.PODSMAŻAMY JAJKA:
Roztrzepane jajka wylewamy na roztopiony ser i układamy na nich tortillę. Całość przykrywamy i smażymy na minimalnym ogniu przez ok. 5 minut.
4.PODAJEMY QUESADILLĘ:
Po podsmażaniu jajek z patelni zdejmujemy pokrywkę i smażone danie obracamy na drugą stronę. Następnie tortillę składamy na pół, tak, aby chorizo znalazło się w jej wnętrzu. Quesadillę podajemy od razu.
Quesadilla z chorizo

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODSMAŻAMY CHORIZO I SER

Chorizo kroimy w plastry i układamy je na suchej patelni. Następnie kiełbasę posypujemy tartą mozzarellą tak, aby ser całkowicie przykrył plasterki kiełbasy. Całość smażymy na minimalnym ogniu, aż ser się roztopi i stworzy swego rodzaju placek.

2

DOPRAWIAMY JAJKA

Do miski wbijamy jajka, doprawiamy je solą i pieprzem i delikatnie roztrzepujemy.

3

PODSMAŻAMY JAJKA

Roztrzepane jajka wylewamy na roztopiony ser i układamy na nich tortillę. Całość przykrywamy i smażymy na minimalnym ogniu przez ok. 5 minut.

4

PODAJEMY QUESADILLĘ

Po podsmażaniu jajek z patelni zdejmujemy pokrywkę i smażone danie obracamy na drugą stronę. Następnie tortillę składamy na pół, tak, aby chorizo znalazło się w jej wnętrzu. Quesadillę podajemy od razu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

938,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

469,2 kcal

🥑

Tłuszcz

30,4 g

🌾

Węglowodany

17,7 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

27,9 g

Podobne przepisy

Quesadilla z chorizo - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl