tom-car24.com.pl

Sałatka z zupek chińskich • przepis • składniki • przygotowanie

Czy wiesz, że makaron z zupek chińskich można wykorzystać do przyrządzania innych potraw? Jednym z najlepszych pomysłów na jego wykorzystanie jest sałatka! Ta lekka, orzeźwiająca potrawa to doskonały wybór na letnie dni oraz szybką przekąskę. Dzięki zrównoważonej kombinacji smaków i chrupiącej konsystencji, sałatka z zupek chińskich doskonale komponuje się z różnorodnymi składnikami.

Sałatka z zupek chińskich

Czy wiesz, że makaron z zupek chińskich można wykorzystać do przyrządzania innych potraw? Jednym z najlepszych pomysłów na jego wykorzystanie jest sałatka! Ta lekka, orzeźwiająca potrawa to doskonały wybór na letnie dni oraz szybką przekąskę. Dzięki zrównoważonej kombinacji smaków i chrupiącej konsystencji, sałatka z zupek chińskich doskonale komponuje się z różnorodnymi składnikami.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

zupka chińska - 2 szt.
szynka gotowana - 160 g
kurczak filety z piersi - 120 g
pomidor czerwony - 4 szt.
ogórek - 1 szt.
szczypiorek - 0,5 pęczka
olej - 20 ml
majonez - 2 łyżki
jogurt naturalny - 2 łyżki
sól - 3 szczypty
pieprz czarny - 2 szczypty

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA:
Pomidory i szczypiorek umyj. Pomidory pokrój w drobną kostkę, a szczypiorek poszatkuj. Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Składniki wrzuć do miski.
2.PRZYGOTOWUJEMY MAKARON:
Przełóż makaron do miseczki, a następnie zalej go wrzątkiem. Pozwól mu napęcznieć, a gdy zmięknie, przelej go zimną wodą. Odcedź makaron i pozwól mu całkowicie wystygnąć.
3.KROIMY SZYNKĘ:
Szynkę pokrój w kostkę lub paski (wedle uznania). Dodaj do miski.
4.PRZYGOTOWUJEMY SOS:
Wymieszaj majonez z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5.MIESZAMY SKŁADNIKI:
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce, dodaj makaron i mięso, a następnie połącz je z sosem i ponownie wymieszaj. Sałatka jest gotowa do zjedzenia!
Sałatka z zupek chińskich

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Pomidory i szczypiorek umyj. Pomidory pokrój w drobną kostkę, a szczypiorek poszatkuj. Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Składniki wrzuć do miski.

2

PRZYGOTOWUJEMY MAKARON

Przełóż makaron do miseczki, a następnie zalej go wrzątkiem. Pozwól mu napęcznieć, a gdy zmięknie, przelej go zimną wodą. Odcedź makaron i pozwól mu całkowicie wystygnąć.

3

KROIMY SZYNKĘ

Szynkę pokrój w kostkę lub paski (wedle uznania). Dodaj do miski.

4

PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wymieszaj majonez z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

5

MIESZAMY SKŁADNIKI

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce, dodaj makaron i mięso, a następnie połącz je z sosem i ponownie wymieszaj. Sałatka jest gotowa do zjedzenia!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1372,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

274,6 kcal

🥑

Tłuszcz

10,3 g

🌾

Węglowodany

28,2 g

🥬

Błonnik

3,8 g

💪

Białko

15,5 g

Podobne przepisy

Sałatka z zupek chińskich - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl