tom-car24.com.pl

Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna • przepis • składniki • przygotowanie

Dwa sposoby na śniadaniowy bowl! Orzechowa kasza manna z owocami lub budyń jaglany z malinami – wypróbuj oba i wybierz swój ulubiony!

Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna

Dwa sposoby na śniadaniowy bowl! Orzechowa kasza manna z owocami lub budyń jaglany z malinami – wypróbuj oba i wybierz swój ulubiony!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 1 szt.
borówki - 50 g
jeżyna - 65 g
orzech włoski - 30 g
orzech pekan - 30 g
jagody goji - 2 łyżki
cytryna - 1 szt.
kasza manna - 5,5 łyżki
sól - 1 szczypta
syrop klonowy - 1 łyżka
woda - 190 ml
masło orzechowe - 1 łyżka
napój migdałowy - 230 g
daktyle suszone - 2 szt.
kasza jaglana - 4 łyżki
malina - 70 g
sok z cytryny - 1 łyżka
napój roślinny - 230 g

Instrukcje przygotowania

1.ORZECHOWY BOWL DO:
rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym.
2.DODAJEMY OTARTĄ SKÓRKĘ:
z cytryny oraz sól.
3.GOTUJEMY, MIESZAJĄC, AŻ:
do zgęstnienia.
4.DODAJEMY MASŁO ORZECHOWE:
i syrop daktylowy. MIESZAMY.
5.PRZEKŁADAMY UGOTOWANĄ CAŁOŚĆ:
do miski i dekorujemy dodatkami.
6.BUDYŃ JAGLANY DO:
garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne.
7.Z SUSZONYCH DAKTYLI:
usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka.
8.GOTUJEMY WEDŁUG CZASU:
wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając.
9.W RAZIE POTRZEBY:
dolewamy więcej napoju roślinnego.
10.DODAJEMY MALINY (LUB:
truskawki) i sok z cytryny.
11.
CAŁOŚĆ BLENDUJEMY.
12.
DEKORUJEMY DODATKAMI.
Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ORZECHOWY BOWL DO

rondelka przekładamy kaszę i zalewamy ją wodą i napojem migdałowym.

2

DODAJEMY OTARTĄ SKÓRKĘ

z cytryny oraz sól.

3

GOTUJEMY, MIESZAJĄC, AŻ

do zgęstnienia.

4

DODAJEMY MASŁO ORZECHOWE

i syrop daktylowy. MIESZAMY.

5

PRZEKŁADAMY UGOTOWANĄ CAŁOŚĆ

do miski i dekorujemy dodatkami.

6

BUDYŃ JAGLANY DO

garnka wsypujemy kaszę, dodajemy mleko roślinne.

7

Z SUSZONYCH DAKTYLI

usuwamy pestki, rwiemy je na kawałki i wrzucamy do garnka.

8

GOTUJEMY WEDŁUG CZASU

wskazanego na opakowaniu kaszy, od czasu do czasu mieszając.

9

W RAZIE POTRZEBY

dolewamy więcej napoju roślinnego.

10

DODAJEMY MALINY (LUB

truskawki) i sok z cytryny.

11

CAŁOŚĆ BLENDUJEMY.

12

DEKORUJEMY DODATKAMI.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1443,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

120,3 kcal

🥑

Tłuszcz

4,5 g

🌾

Węglowodany

18,3 g

🥬

Błonnik

3,8 g

💪

Białko

3,8 g

Podobne przepisy

Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl