tom-car24.com.pl

Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą • przepis • składniki • przygotowanie

Poznaj przepis Darii na steki ze strusia w sosie sojowym z dodatkiem karmelizowanej cebuli.

Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą

Poznaj przepis Darii na steki ze strusia w sosie sojowym z dodatkiem karmelizowanej cebuli.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni

Składniki

ocet balsamiczny - 2 łyżki
cebula czerwona - 4 szt.
wino czerwone - 300 ml
olej kokosowy - 2 łyżki
syrop z agawy - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
masło klarowane - 1 łyżka
sos sojowy - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
stek ze strusia - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY STEK:
Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.
2.PODSMAŻAMY CEBULĘ:
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.
Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY STEK

Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.

2

PODSMAŻAMY CEBULĘ

W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1109,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

554,6 kcal

🥑

Tłuszcz

16,5 g

🌾

Węglowodany

38,3 g

🥬

Błonnik

36,2 g

💪

Białko

36,2 g

Podobne przepisy

Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl