tom-car24.com.pl

Surówka z kalarepy • przepis • składniki • przygotowanie

Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!

Surówka z kalarepy

Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bazylia świeża - 5 g
cytryna - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
jogurt naturalny - 200 g
kalarepa - 2 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 24 g
sezam biały - 3 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY KALAREPY:
Kalarepy obieramy i kroimy w cienkie słupki. Przekładamy do miski.
2.PODSMAŻAMY SEZAM Z SOLĄ:
Sezam z solą podprażamy na suchej patelni przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do przestudzenia.
3.PODAJEMY SURÓWKĘ:
Kalarepę posypujemy uprażonym sezamem i podajemy.
Surówka z kalarepy

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY KALAREPY

Kalarepy obieramy i kroimy w cienkie słupki. Przekładamy do miski.

2

PODSMAŻAMY SEZAM Z SOLĄ

Sezam z solą podprażamy na suchej patelni przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do przestudzenia.

3

PODAJEMY SURÓWKĘ

Kalarepę posypujemy uprażonym sezamem i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

600,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

200,1 kcal

🥑

Tłuszcz

9 g

🌾

Węglowodany

23 g

🥬

Błonnik

12,6 g

💪

Białko

12,6 g

Podobne przepisy

Surówka z kalarepy - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl