tom-car24.com.pl

Sylwestrowe jajka faszerowane • przepis • składniki • przygotowanie

Talerz pełen jajek faszerowanych pastą z awokado doskonale pasuje do sylwestrowego menu. Wykorzystaj przepis Darii i przygotuj imprezę ze smakiem!

Sylwestrowe jajka faszerowane

Talerz pełen jajek faszerowanych pastą z awokado doskonale pasuje do sylwestrowego menu. Wykorzystaj przepis Darii i przygotuj imprezę ze smakiem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
oliwki czarne - 10 szt.
ząbek czosnku - 2 szt.
jajko - 6 szt.
ser kozi - 100 g
limonka - 1 szt.
majonez - 2 łyżki
natka pietruszki - 10 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pistacje - 30 g
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 12 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ:
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.
2.FASZERUJEMY JAJKA:
Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Sylwestrowe jajka faszerowane

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem.

2

FASZERUJEMY JAJKA

Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1702,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

567,6 kcal

🥑

Tłuszcz

46,9 g

🌾

Węglowodany

14,5 g

🥬

Błonnik

6,9 g

💪

Białko

24,9 g

Podobne przepisy