tom-car24.com.pl

Tołpyga w jajecznicy • przepis • składniki • przygotowanie

Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Tołpyga w jajecznicy

Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 3 szt.
olej - 2 łyżki
natka pietruszki - 5 g
pomidorki koktajlowe - 100 g
sól - 1 szczypta
tołpyga filet - 400 g

Instrukcje przygotowania

1.RYBĘ MYJEMY, SUSZYMY,:
kroimy w wąskie kawałki.
2.MIĘSO PRZYPRAWIAMY SOLĄ:
i pieprzem, odstawiamy na bok na 30 minut.
3.SMAŻYMY W GŁĘBOKIM:
oleju na jasnobrązowy kolor.
4.ZLEWAMY TŁUSZCZ Z:
patelni.
5.JESZCZE GORĄCĄ RYBĘ:
zalewamy wymieszanymi jajami.
6.PODAJEMY Z NATKĄ:
pietruszki i pomidorkami koktajlowymi.
Tołpyga w jajecznicy

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

RYBĘ MYJEMY, SUSZYMY,

kroimy w wąskie kawałki.

2

MIĘSO PRZYPRAWIAMY SOLĄ

i pieprzem, odstawiamy na bok na 30 minut.

3

SMAŻYMY W GŁĘBOKIM

oleju na jasnobrązowy kolor.

4

ZLEWAMY TŁUSZCZ Z

patelni.

5

JESZCZE GORĄCĄ RYBĘ

zalewamy wymieszanymi jajami.

6

PODAJEMY Z NATKĄ

pietruszki i pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

762,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

152,5 kcal

🥑

Tłuszcz

9,6 g

🌾

Węglowodany

1,2 g

🥬

Błonnik

14,6 g

💪

Białko

14,6 g

Podobne przepisy

Tołpyga w jajecznicy - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl