Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym • przepis • składniki • przygotowanie
Tosty z bagietki z wyjątkowymi dodatkami Deluxe to smakowita, a jednocześnie prosta przekąska, którą zachwycisz swoich gości.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY
Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.
DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ
Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.
MYJEMY ROSZPONKĘ
W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.
STUDZIMY TOSTY
Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.
ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3345,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
836,4 kcal
Tłuszcz
55,3 g
Węglowodany
48,1 g
Błonnik
3,9 g
Białko
35,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z rostbefem i z pesto bazyliowym
Naprawdę pikantne danie dla miłośników doskonale przygotowanej i ostro doprawionej wołowiny.

Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
Coś nietypowego – cannelloni z cukinii w roli tego charakterystycznego makaronu. Smaczna, lekka potrawa.

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
Danie w stylu włoskim w kilkanaście minut! Wypróbuj pomysł na makaron z pysznymi dodatkami!

Krem z młodej kapusty z jajkiem i boczkiem
Młoda kapusta, czyli jedna z królowych wiosny i gwiazda tego przepisu Kingi Paruzel! Przygotuj ten pyszny krem, który podasz z jajkiem i smażonym boczkiem.

Bitki wieprzowe
Bitki wieprzowe to klasyk kuchni, który znany jest i ceniony na całym świecie. Tę potrawę można przygotować na wiele różnych sposobów — duszone w sosie własnym, śmietanowym czy grzybowym. W każdej postaci smakują doskonale! Jak przyrządzić pyszne bitki wieprzowe? Sprawdź nasz przepis na to pyszne danie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli
Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Pasztet z karpia z suszonymi owocami
Klasyka wśród wigilijnych smaków, czyli karp – tym razem w formie świątecznego pasztetu pełnego suszonych owoców i ziół. Spróbuj koniecznie!

Purée z pieczonych ziemniaków
Kremowe purée z pieczonych ziemniaków z dodatkiem aromatycznego czosnku z pewnością pokochasz, tak jak my! Wypróbuj przepis Kingi!