tom-car24.com.pl

Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą • przepis • składniki • przygotowanie

Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!

Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą

Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada gorzka - 100 g
kakao - 1 łyżka
olej kokosowy - 2 łyżki
masło orzechowe - 7 łyżek
syrop z agawy - 2 łyżki
mleczko kokosowe - 70 ml
orzech laskowy - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.MIKSUJEMY SKŁADNIKI NADZIENIA:
Wszystkie składniki nadzienia umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem. Masę wkładamy na około 30 minut do zamrażalnika, żeby stwardniała.
2.OCZYSZCZAMY ORZECHY LASKOWE:
Orzechy wysypujemy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 10 minut. Następnie przekładamy je na lnianą ściereczkę, ściereczkę zwijamy, orzechy pocieramy na desce przez około 1 minutę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3.FORMUJEMY PRALINKI:
Łyżką nabieramy nadzienie, w środek wkładamy orzech i formujemy kulkę, którą układamy w papierowej papilotce. Pozostałe orzechy siekamy drobno. Pralinki wkładamy do lodówki, aby stężały.
4.DEKORUJEMY PRALINKI:
Pralinki obtaczamy w polewie, a następnie w posiekanych orzechach. Przechowujemy je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIKSUJEMY SKŁADNIKI NADZIENIA

Wszystkie składniki nadzienia umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem. Masę wkładamy na około 30 minut do zamrażalnika, żeby stwardniała.

2

OCZYSZCZAMY ORZECHY LASKOWE

Orzechy wysypujemy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 10 minut. Następnie przekładamy je na lnianą ściereczkę, ściereczkę zwijamy, orzechy pocieramy na desce przez około 1 minutę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

3

FORMUJEMY PRALINKI

Łyżką nabieramy nadzienie, w środek wkładamy orzech i formujemy kulkę, którą układamy w papierowej papilotce. Pozostałe orzechy siekamy drobno. Pralinki wkładamy do lodówki, aby stężały.

4

DEKORUJEMY PRALINKI

Pralinki obtaczamy w polewie, a następnie w posiekanych orzechach. Przechowujemy je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2647,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

264,8 kcal

🥑

Tłuszcz

23,1 g

🌾

Węglowodany

10,3 g

🥬

Błonnik

3,6 g

💪

Białko

5,8 g

Podobne przepisy

Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl