
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!

Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.

Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!

Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.

Słodki dodatek do deserów, lodów i ciast. Kawałki gruszek w lekkim syropie to pozycja obowiązkowa w domowej spiżarni!

Przygotuj jabłka z rodzynkami, które wykorzystasz później przy pieczeniu ciast. Warto posiadać w swojej spiżarni!

Chutney z dodatkiem aromatycznego imbiru i cynamonu będzie świetnym dodatkiem do przyrządzonych w bardziej orientalnej marynacie mięs czy warzyw. Koniecznie sprawdź, jak przygotować ten niezwykły sos!

Przepyszny chutney z dodatkiem kolendry to niezwykle aromatyczny sos, który będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs, warzyw, a nawet ryb. Sprawdź, jak prosto go przygotować!

Wyjątkowy sos z jabłek z dodatkiem ciemnego piwa to świetny dodatek do mięs czy pieczonych warzyw. Zobacz, jak łatwo go zrobić!

Pyszny smak świeżych truskawek przeplatający się z wyjątkową waniliową nutą – całość zamrożona w wygodnych słoiczkach.

Ten słodki dodatek do rozmaitych ciast i deserów, nie tylko na święta, to obowiązkowa pozycja w każdej domowej spiżarni.

Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!