tom-car24.com.pl

Domowa kostka rosołowa • przepis • składniki • przygotowanie

W pełni naturalna i domowa kostka rosołowa to podstawa idealnej zupy. Przygotuj ją według przepisu Kingi, z najlepszych warzyw i świeżych ziół!

Domowa kostka rosołowa

W pełni naturalna i domowa kostka rosołowa to podstawa idealnej zupy. Przygotuj ją według przepisu Kingi, z najlepszych warzyw i świeżych ziół!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 0,5 szt.
pieprz czarny - 1 łyżeczka
korzeń pietruszki - 2 szt.
marchew - 3 szt.
natka pietruszki - 10 g
pomidor suszony - 5 szt.
por - 1 szt.
seler - 0,5 szt.
seler naciowy - 150 g
sól - 2 łyżki
ząbek czosnku - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY WARZYWA:
Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.
2.ROZDRABNIAMY WARZYWA:
Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.
3.ZAMRAŻAMY KOSTKI:
Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.
Domowa kostka rosołowa

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY WARZYWA

Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.

2

ROZDRABNIAMY WARZYWA

Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.

3

ZAMRAŻAMY KOSTKI

Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

557,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

46,5 kcal

🥑

Tłuszcz

0,4 g

🌾

Węglowodany

10,1 g

🥬

Błonnik

2,6 g

💪

Białko

1,7 g

Podobne przepisy