tom-car24.com.pl

Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem • przepis • składniki • przygotowanie

Bekon, sałata i pomidor to kompozycja, która świetnie sprawdzi się na Twojej kanapce. Koniecznie wypróbuj to połączenie!

Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem

Bekon, sałata i pomidor to kompozycja, która świetnie sprawdzi się na Twojej kanapce. Koniecznie wypróbuj to połączenie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

boczek w plastrach - 100 g
chleb tostowy - 160 g
pieprz czarny - 1 szczypta
pomidor czerwony - 1 szt.
majonez - 60 g
ogórek konserwowy - 30 g
pomidor suszony - 60 g
sałata rzymska - 80 g
sól - 1 szczypta
twaróg śmietankowy - 60 g

Instrukcje przygotowania

1.ROBIMY KREM MAJONEZOWY:
Korniszony i marynowane pomidory drobno siekamy i mieszamy z majonezem i serkiem twarogowym. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli.
2.KROIMY WARZYWA:
Pomidora oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
3.PRZYGOTOWUJEMY TOSTY:
Tosty lekko podpiekamy i smarujemy kremem majonezowym. W międzyczasie plastry boczku smażymy na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące.
Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROBIMY KREM MAJONEZOWY

Korniszony i marynowane pomidory drobno siekamy i mieszamy z majonezem i serkiem twarogowym. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli.

2

KROIMY WARZYWA

Pomidora oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.

3

PRZYGOTOWUJEMY TOSTY

Tosty lekko podpiekamy i smarujemy kremem majonezowym. W międzyczasie plastry boczku smażymy na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1589,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

397,4 kcal

🥑

Tłuszcz

23,1 g

🌾

Węglowodany

35 g

🥬

Błonnik

12,7 g

💪

Białko

12,7 g

Podobne przepisy