
Masło żurawinowo-marcepanowe
Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Słodki dodatek do naleśników i gofrów? Masło z żurawiną i marcepanem sprawdzi się doskonale.

Szybki i prosty sposób na oryginalne danie z owocami morza: mątwy przyrządzone z wytrawnym winem, oliwkami i pietruszką.

Mazurek cytrynowy to idealne połączenie kruchego ciasta i orzeźwiającego, delikatnie kwaskowego nadzienia. Daj się porwać jego cytrusowej słodyczy i zrób mazurka według naszego przepisu!

Ciasto czekoladowe bez mąki, gęsty krem, dżem i bakalie. Smakowita wariacja na temat tradycyjnego deseru wielkanocnego.

Przepis, dzięki któremu na Twoim stole pojawi się przepyszny mazurek kajmakowy i zachwyci Twoich gości lub domowników! Za pomocą termorobota MC Smart przygotujesz go szybko i sprawnie. Skorzystaj już teraz – z tego pełnego kajmaku, czekolady i orzechów – pomysłu na ciasto.

Mazurek królewski to klasyk polskich wypieków. Tradycyjną recepturę zdradza babcia Lucyna!

Zaskocz swoich gości i zaserwuj im oryginalnego mazurka na marchewkowym spodzie z masą z serka homogenizowanego.

Mazurek to jeden z najbardziej charakterystycznych wypieków kojarzonych z Wielkanocą. Jednym z niezwykle aromatycznych wariantów tego wypieku jest mazurek miodowo-orzechowy, który łączy w sobie miodową słodycz z chrupkością orzechów. Jak przyrządzić pysznego mazurka? Poznaj nasz sposób na ten świąteczny wypiek!

Mazurek z orzechem laskowym, nazywany także mazurkiem Gianduia, to prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej. Pasta z orzechów laskowych i czekolady włoskiego pochodzenia, nadaje mazurkowi wyjątkowego smaku i aromatu. W jaki sposób przygotować mazurek z masą orzechowo-czekoladową Gianduia? Sprawdź nasz przepis na ten pyszny wypiek!

Tradycyjne ciasto kuchni polskiej w oryginalnej, pomarańczowej interpretacji. Wygląda przepięknie, a smakuje wybornie!

Mazurek z białą czekoladą i wiśniami to doskonała propozycja dla miłośników słodkich wypieków, którzy pragną urozmaicić tradycyjne receptury. Połączenie delikatnej białej czekolady z soczystymi wiśniami sprawia, że ten mazurek wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także swoim wyglądem. Jak zrobić ten pyszny, świąteczny wypiek? Poznaj nasz sposób na pysznego mazurka z białą czekoladą i wiśniami!

Mazurek to klasyczny wypiek na Wielkanoc, ale ten z przepisu Oli jest wyjątkowy, bo bezglutenowy i pistacjowy! Sprawdź, jak smakuje to oryginalne połączenie.

Mazurek to nieodłączny element polskiej tradycji cukierniczej, który chętnie wypiekany jest na Wielkanoc. Dziś tradycyjne mazurki przygotowuje się także w bardziej współczesny sposób, używając do tego niecodziennych dodatków takich jak masło orzechowe. Jak przygotować mazurek z jego udziałem? Poznaj nasz przepis!

Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami

Chcesz poznać jedno z najbardziej lubianych amerykańskich dań? Spróbuj meatloaf, czyli pieczeni rzymskiej przygotowanej w nieco odmienny sposób, bo z dodatkiem ketchupu. Zaintrygowany? Sprawdź nasz przepis!

Szybki pomysł na wykwintną kolację dla dwojga lub propozycja na eleganckie przyjęcie – łosoś w kompozycji ze szparagami.

Starasz się odżywiać się zdrowo, ale masz słabość do hamburgerów? Wypróbuj nasz przepis i przyrządź je samodzielnie.

Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!

Wielka babeczka dla wielkich łasuchów, którą upieczesz w kilka chwil. Prosty i pyszny deser o mocno czekoladowym smaku.

Drobiowy burger i pikantny jogurtowy sos ułożone między płatami chrupiącej tortilli. Łatwe, lekkie, pyszne!

Ciasto metrowiec to jeden z tych wypieków, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa, bo chętnie pieczony był przez nasze mamy i babcie. Warstwowe, lekkie, czekoladowe i po prostu pyszne – to ciasto zasługuje na to, aby przywrócić mu jego dawną świetność. Odkryjcie nasz przepis na metrowiec!