tom-car24.com.pl

Pizza bąbelkowa • przepis • składniki • przygotowanie

Pizza, jakiej jeszcze nie znacie, czyli bąbelkowa. Kulki ciasta nadziane serem brie, podpieczone i idealne do odrywania i jedzenia z ulubionym sosem. Wypróbujcie ten przepis podczas kolejnej imprezy!

Pizza bąbelkowa

Pizza, jakiej jeszcze nie znacie, czyli bąbelkowa. Kulki ciasta nadziane serem brie, podpieczone i idealne do odrywania i jedzenia z ulubionym sosem. Wypróbujcie ten przepis podczas kolejnej imprezy!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

spód do pizzy - 400 g
przecier pomidorowy - 120 ml
ser brie - 200 g
kiełbasa salami - 5 plastrów
mozzarella, tarta - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY NADZIEWANE KULKI:
Ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na podobnej wielkości kwadraty. Ser brie kroimy na kawałki i układamy po jednym na każdym kwadracie. Następnie kwadraty dokładnie zawijamy dookoła sera i formujemy z nich kulki.
2.PODPIEKAMY SPÓD PIZZY BĄBELKOWEJ:
Kulki kładziemy blisko siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód do pizzy bąbelkowej pieczemy przez ok. 15 minut.
3.PIECZEMY PIZZĘ:
Po 15 minutach pieczenia spód do pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy go przecierem pomidorowym, oprószamy mozzarellą i układamy na nim salami. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez kolejne 5 minut, aż ser się roztopi.
4.PODAJEMY PIZZĘ BĄBELKOWĄ:
Gotową pizzę podajemy jeszcze gorącą. Nie ma potrzeby jej kroić, najlepiej smakuje, kiedy odrywamy wypełnione serem kulki rękoma. Podajemy ją z ulubionym sosem lub oliwą.
Pizza bąbelkowa

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY NADZIEWANE KULKI

Ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na podobnej wielkości kwadraty. Ser brie kroimy na kawałki i układamy po jednym na każdym kwadracie. Następnie kwadraty dokładnie zawijamy dookoła sera i formujemy z nich kulki.

2

PODPIEKAMY SPÓD PIZZY BĄBELKOWEJ

Kulki kładziemy blisko siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód do pizzy bąbelkowej pieczemy przez ok. 15 minut.

3

PIECZEMY PIZZĘ

Po 15 minutach pieczenia spód do pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy go przecierem pomidorowym, oprószamy mozzarellą i układamy na nim salami. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez kolejne 5 minut, aż ser się roztopi.

4

PODAJEMY PIZZĘ BĄBELKOWĄ

Gotową pizzę podajemy jeszcze gorącą. Nie ma potrzeby jej kroić, najlepiej smakuje, kiedy odrywamy wypełnione serem kulki rękoma. Podajemy ją z ulubionym sosem lub oliwą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1710,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

855,2 kcal

🥑

Tłuszcz

45,3 g

🌾

Węglowodany

66,8 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

42,1 g

Podobne przepisy

Pizza bąbelkowa - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl