tom-car24.com.pl

Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem • przepis • składniki • przygotowanie

Chrupnij na raz, ciesząc się smakiem i kolorami świeżych warzyw! Rollsy Kingi sprawdzą się jako drugie śniadanie, lunch lub przekąska dla tych, którzy cenią sobie lekkie menu.

Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem

Chrupnij na raz, ciesząc się smakiem i kolorami świeżych warzyw! Rollsy Kingi sprawdzą się jako drugie śniadanie, lunch lub przekąska dla tych, którzy cenią sobie lekkie menu.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

burak - 150 g
czarnuszka - 2 łyżki
hummus - 100 g
kapusta pekińska - 1 szt.
kiełki rzodkiewki - 50 g
młoda marchewka drobna - 100 g
pieprz czarny - 1 szczypta
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryka czerwona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
rzepa majowa - 0,5 szt.
sól - 1 szczypta
ogórek - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY WARZYWA:
Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.
2.ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY:
Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.
Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY WARZYWA

Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.

2

ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY

Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

941,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

470,6 kcal

🥑

Tłuszcz

23,9 g

🌾

Węglowodany

53,5 g

🥬

Błonnik

16 g

💪

Białko

16,4 g

Podobne przepisy