Tornado dog • przepis • składniki • przygotowanie
Nowy pomysł na przygotowanie hot dogów, w których parówka jest wypełniona serem i owinięta boczkiem, a dodatek prażonej cebulki i ogórków konserwowych nadaje im amerykański charakter. Sprawdź, jak smakują!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI
Parówki nacinamy wzdłuż, mniej więcej do połowy wysokości tak, aby powstało wgłębienie. Następnie nadziewamy je tartą mozzarellą i owijamy plastrami boczku.
PIECZEMY PARÓWKI I BUŁKI
Parówki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut. Po ok. 3 minutach do piekarnika, najlepiej na osobnej blasze, wkładamy bułki i pieczemy je ok. 7 minut.
PRZYGOTUJEMY DODATKI
Pomidora i ogórki kroimy na plastry. Sałatę myjemy i osuszamy.
SKŁADAMY TORNADO DOGI
Podpieczone bułki nacinamy wzdłuż, uważając, aby ich nie przeciąć. Wnętrza bułek smarujemy majonezem, wykładamy sałatą i plastrami pomidora i ogórków. Następnie do bułek wkładamy podpieczone parówki i całość posypujemy prażoną cebulką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1252 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
626 kcal
Tłuszcz
37,5 g
Węglowodany
50,2 g
Błonnik
4,6 g
Białko
22,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Owsiane babeczki śniadaniowe
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Paglia e fieno – makaron z groszkiem
Guanciale, groszek i makaron fettuccine łączą się w prostym daniu tradycyjnej kuchni we włoskim stylu, które dzięki przepisowi Karola ma szansę trafić na listę Twoich ulubionych!

Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
Delikatna polędwica wieprzowa zapieczona z mozzarellą. Smakuje doskonale z dodatkiem białej fasoli.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
Sos śmietanowy to idealny dodatek, który potrafi odmienić oblicze każdego dania, tworząc z niego istną ucztę smaków i aromatów. Kremowa konsystencja i delikatny smak czynią go świetnym dodatkiem do mięs, ryb, makaronów i warzyw. Przygotuj wraz z nami pyszny sos śmietanowy!

Kurczaczki wielkanocne
Kolorowe, kreatywne i przepyszne kurczaczki z masy marcepanowej na pewno będą słodką atrakcją na wielkanocnym stole!

Gnocchi w sosie z gorgonzoli
Małe kluseczki podane w towarzystwie pysznego kremowego sosu na bazie śmietany i sera gorgonzola oczarują podniebienie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tapas z salchichón
Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!

Kanapki śniadaniowe
Fantastyczne i proste kanapki wypełnione pieczonym omletem. To doskonały pomysł na dobry początek dnia!

Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!