tom-car24.com.pl

Indyk ze szparagami • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz pomysłu na wiosenny obiad ze szparagami? Spróbuj delikatnych kotletów z indyka w towarzystwie warzyw i sera!

Indyk ze szparagami

Szukasz pomysłu na wiosenny obiad ze szparagami? Spróbuj delikatnych kotletów z indyka w towarzystwie warzyw i sera!

Czas przygotowania
150 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ocet balsamiczny - 2 łyżki
cebula czerwona - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
syrop z agawy - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
oliwki czarne - 45 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
natka pietruszki - 5 g
pomidorki koktajlowe - 250 g
grana padano - 50 g
szparagi zielone - 380 g
ząbek czosnku - 2 szt.
indyk pierś - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PODSMAŻAMY SZPARAGI:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Indyk ze szparagami

Czas przygotowania

150 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODSMAŻAMY SZPARAGI

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

912,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

228,2 kcal

🥑

Tłuszcz

11,4 g

🌾

Węglowodany

18,8 g

🥬

Błonnik

14,4 g

💪

Białko

14,4 g

Podobne przepisy

Indyk ze szparagami - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl