tom-car24.com.pl

Czekoladki z masłem orzechowym • przepis • składniki • przygotowanie

Domowe czekoladki z nadzieniem z masła orzechowego świetnie sprawdzą się w roli słodkiej przekąski lub równie słodkiego prezentu dla bliskiej sercu osoby. Zobacz, jak łatwo je przygotować z jedynie sześciu głównych składników!

Czekoladki z masłem orzechowym

Domowe czekoladki z nadzieniem z masła orzechowego świetnie sprawdzą się w roli słodkiej przekąski lub równie słodkiego prezentu dla bliskiej sercu osoby. Zobacz, jak łatwo je przygotować z jedynie sześciu głównych składników!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada deserowa - 400 g
olej kokosowy - 60 g
masło orzechowe - 300 g
cukier puder - 20 g
sól - 0,5 łyżeczki
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
malina - 10 g

Instrukcje przygotowania

1.ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ:
Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.
2.PRZYGOTOWUJEMY KREM:
W osobnej misce łączymy masło orzechowe, cukier puder, sól oraz ekstrakt waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub do woreczka strunowego. Końcówkę rękawa lub jeden z rogów woreczka odcinamy.
3.PRZYGOTOWUJEMY PIERWSZĄ WARSTWĘ CZEKOLADEK:
Każdą silikonową foremkę do muffinów (lub papilotkę) wypełniamy 2 łyżkami roztopionej czekolady. Czekoladę rozprowadzamy równomiernie po dnie foremek. Foremki wkładamy do zamrażalnika na ok. 5-10 minut, by czekolada stężała.
4.NADZIEWAMY I SCHŁADZAMY CZEKOLADKI:
Końcówkę rękawa cukierniczego lub jeden z rogów woreczka strunowego odcinamy. Każdą z foremek wypełniamy do połowy przygotowywanym wcześniej kremem orzechowym, szprycując go na zestaloną, czekoladową warstwę.
Czekoladki z masłem orzechowym

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ

Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.

2

PRZYGOTOWUJEMY KREM

W osobnej misce łączymy masło orzechowe, cukier puder, sól oraz ekstrakt waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub do woreczka strunowego. Końcówkę rękawa lub jeden z rogów woreczka odcinamy.

3

PRZYGOTOWUJEMY PIERWSZĄ WARSTWĘ CZEKOLADEK

Każdą silikonową foremkę do muffinów (lub papilotkę) wypełniamy 2 łyżkami roztopionej czekolady. Czekoladę rozprowadzamy równomiernie po dnie foremek. Foremki wkładamy do zamrażalnika na ok. 5-10 minut, by czekolada stężała.

4

NADZIEWAMY I SCHŁADZAMY CZEKOLADKI

Końcówkę rękawa cukierniczego lub jeden z rogów woreczka strunowego odcinamy. Każdą z foremek wypełniamy do połowy przygotowywanym wcześniej kremem orzechowym, szprycując go na zestaloną, czekoladową warstwę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4686,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

585,8 kcal

🥑

Tłuszcz

43,3 g

🌾

Węglowodany

33,3 g

🥬

Błonnik

12,7 g

💪

Białko

12,7 g

Podobne przepisy

Czekoladki z masłem orzechowym - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl